Zorgwoningen

Zelfstandig wonen met zorg binnen handbereik 
Een zorgwoning is een woning vlakbij een zorgcentrum en biedt uitkomst als u uw zelfstandigheid wilt behouden, maar hier af en toe wat hulp bij nodig heeft.

Voor wie is een zorgwoning geschikt? 
Een zorgwoning is geschikt voor mensen met een bepaalde zorgvraag, bijvoorbeeld thuiszorg. De woningen zijn hier speciaal op ingericht. Ze hebben bijvoorbeeld bredere deuren, geen drempels - waardoor deze woningen rolstoel- en rollatortoegankelijk zijn - een inloopdouche en verhoogd toilet, een lift en de mogelijkheid om elektrisch te koken.

De faciliteiten kunnen per woning verschillen.

Waar liggen zorgwoningen? 
De woningen liggen meestal aan, naast of vlak bij een zorgcentrum. Soms is er een rechtstreekse verbinding via een gang of galerij. In de meeste gevallen kunt u dan ook gebruik maken van enkele voorzieningen van het zorgcentrum. Zoals het restaurant, personenalarmering of dagbesteding. Het kan zijn dat u hiervoor moet betalen of een zorgindicatie nodig heeft.

Wat is de huurprijs van een zorgwoning?
We hebben zorgwoningen in de sociale huur of in de vrije sector. De kale huurprijs voor een sociale zorghuurwoning bedraagt voor 2020 € 619,01. Of u in aanmerking komt voor een woning in het sociale huursegment is afhankelijk van uw inkomen. Soms is er huurtoeslag mogelijk. U kunt hierover meer informatie vinden op de site van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl/toeslagen.
De zorgwoningen in de vrije sector beginnen vanaf € 800,- per maand.

Hoe gaat het in zijn werk?
Voor een zorgwoning in de sociale huur
U kunt zich inschrijven bij Envida om in aanmerking te komen voor deze woningen. Neem hiervoor contact op met de cliëntadviseur van Envida via het telefoonnummer 0900 - 22 33 440.  
Als er een woning vrijkomt levert Envida een lijst met kandidaten aan bij Servatius. Servatius kijkt vervolgens of de woning ‘passend’ is. Dit betekent dat we controleren of de huurprijs past bij het inkomen en de samenstelling van het huishouden. Klik hier voor meer informatie over passend toewijzen. Komt u in aanmerking voor de woning dan bezichtigen we samen de woning. Bevalt de woning, dan sluit u met Servatius een huurcontract af. 

Voor een woning in de vrije sector
U kunt zich inschrijven via www.servatius.nl. Ga naar ‘huren in de vrije sector’ en schrijf u in.
 

Hoe kom ik in aanmerking voor een zorgwoning?

Om in aanmerking te komen voor een zorgwoning heeft u een zorgindicatie nodig. De cliëntadviseur van Envida kan u hier meer over vertellen. Zij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 0900 - 22 33 440. 

Zorgwoningen van Servatius

Servatius heeft in totaal 100 zorgwoningen

  • 18 sociale huurwoningen bij De Bron in Eijsden
  • 54 sociale huurwoningen bij De Croonenhoff in Heer
  • 32 woningen in de vrije sector. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden