Aan de slag

Kangoeroewoningen Old Hickoryplein

Deze zorgwoningen bieden kansen voor mantelzorgers en zorgvragers die dicht bij elkaar willen wonen, maar waarbij ieder zijn eigen privacy heeft. Door deze woonvorm kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Omschrijving

Het cultuur-historische pand aan het Old Hickoryplein staat leeg. Het pand bestond uit  winkel-/bedrijfsruimtes op de begane grond met hierboven woningen. Aan de commerciĆ«le ruimtes op de begane grond is geen behoefte meer. Daarom krijgen deze ruimtes een nieuwe bestemming en realiseren we hier 12 zorgwoningen. Door een uitbouw aan de achtergevel te realiseren kunnen deze nieuwe zorgwoningen gekoppeld worden aan de bovenwoning waardoor een kangoeroewoning ontstaat. Een kangoeroewoning bestaat uit twee zelfstandige woningen die met een inpandige trap zijn verbonden. De benedenwoning is voor degene met een zorgvraag. De bovenwoning is bedoeld  voor de mantelzorger. De woningen worden volledig gerenoveerd en verduurzaamd. De oplevering is naar verwachting april 2019.

Doelgroep
Uitgangspunt om voor de kangoeroewoning in aanmerking te komen is dat er een zorgvraag is. Dit kunnen zowel ouders zijn die in de directe nabijheid van hun volwassen kind met een zorgvraag willen wonen. Of kinderen die zorg verlenen aan hun ouders. Bewoners uit Wyckerpoort die voor de woning in aanmerking komen hebben voorrang bij de toewijzing.


Foto's/Plattegronden

Kenmerken

Algemeen

Wijk Wyckerpoort
Plaats Maastricht

Planning

Status Aan de slag
Planning Oplevering april 2019

Partijen

Aannemer Aannemersbedrijf Jongen bv
Telefoonnummer: 045 570 02 00
E-mail: info@bouwbedrijvenjongen.nl
Eigenaar Servatius
Telefoonnummer: (043) 32 84 300
E-mail: verhuur@servatius.nl

Brochures

Op de kaart

Terug naar overzicht