Aan de slag

Facelift Wittevrouwenveld

Van nieuwbouw tot het opknappen van bestaande woningen naar energiezuinige woningen. Door woningen te verkopen als kluswoning zorgen we voor een goede mix in de wijk.

Omschrijving

TILLYSTRAAT E.O.

Sloop
51 woningen aan de Mondragonstraat, Stadhoudersstraat, Tillystraat en de Burg. van Akenstraat zijn al gesloopt. De resterende woningen, fase 2,  in de  Mondragonstraat en de resterende woningen in de Tillystraat (behalve de nummers 2a t/m 32) staan nu op de planning voor sloop. Op dit moment zijn de woningen leeg en zijn we bezig met de asbestsanering. Daarna volgt de daadwerkelijke sloop.  In oktober start de nieuwbouw.  Eind 2019 verwachten we dat de woningen klaar zijn.

Nieuwbouw
Er komen 87 nieuwbouwwoningen, waarvan 67 in de sociale huur. Aannemersbedrijf Laudy bouwt deze woningen. Het programma bestaat uit:

- 29 appartementen o.a. voor senioren
- 14 portieketage woningen voor starters;
- 14 gelijkvloerse seniorenwoningen;
- 10 woningen voor gezinnen;
- 20 woningen in de vrije sector. Deze worden ontwikkeld en gebouwd door een andere partij dan Servatius.

Kluswoningen
17 woningen aan de Tillystraat blijven staan. Van 6 van deze woningen wordt de gevel gerenoveerd. Na de gevelrenovatie worden de woningen verkocht als kluswoningen. Kopers krijgen de vrije hand om de woning aan de binnenkant zelf op te knappen. Afhankelijk van de verkoop bekijken we wat we met de overige woningen doen. Tillystraat 2 wordt opgeknapt en verhuurd.  De planning van de gevelrenovatie en de verkoop van de kluswoningen is nog niet bekend.  

BURGEMEESTERSBUURT E.O.

Renovatie 110 eengezinswoningen
110 eengezinswoningen in de Burg. Bauduinstraat, Burgemeestersplein, Schepen van Panhuysstraat, Burg. Raatstraat, Burg. Nierstraszstraat, Burg. van Oppenstraat, Burg. Pijlsstraat, Morsestraat en Dr. Schaepmanstraat worden verduurzaamd en opgeknapt. Hierdoor gaan de woningen van een gemiddeld D/E- label naar een A-label. We werken momenteel aan de plannen in nauwe samenwerking met een afvaardiging van bewoners. Laudy is de aannemer voor dit project. De planning is dat we eind dit jaar starten en we in het voorjaar 2019 het project hebben afgerond. Uiteraard afhankelijk van interne besluitvorming én akkoord van de huurders.

BURG. BAUDUINSTRAAT

Servatius draagt binnenkort 15 eengezinswoningen aan de Burg. Bauduinstraat over aan collega-corporatie Maasvallei. Maasvallei  gaat op termijn deze woningen slopen en nieuwbouw realiseren. De nieuwbouw bestaat uit 50 + 19 appartementen en 10 grondgebonden woningen in de sociale huursector. Servatius is met Maasvallei in gesprek om het blok met 19 appartementen  aan te kopen en vervolgens te verhuren. Meer informatie volgt in een later stadium.

 

 

!

 

 


Kenmerken

Algemeen

Wijk Wittevrouwenveld
Plaats Maastricht

Planning

Status Aan de slag

Partijen

Eigenaar Servatius
Telefoonnummer: (043) 32 84 300
E-mail: verhuur@servatius.nl

Op de kaart

Terug naar overzicht