Nieuwsbericht

Welkom Over ons Actueel Nieuws

Symbolisch startsein Blauwe Loper

Leestijd: 2 min

 

Eind 2021 is aannemer Van Wijnen in opdracht van Servatius gestart met de bouwwerkzaamheden van de nieuwbouw aan de Blauwe Loper. Maandag 31 januari gaven Patrick Ubags, directeur van Van Wijnen Sittard, Vivian Eussen, directeur Vastgoed van Servatius, wethouder Gert-Jan Krabbendam namens de Gemeente Maastricht en een buurtbewoner een symbolisch startsein voor de komst van de Blauwe Loper en het buurtpark in Mariaberg. 

Wonen en ontmoeten
In totaal worden 135 appartementen, 2 woon-werkwoningen en 1 ontmoetingsruimte (huiskamer) gerealiseerd. Fijne woningen voor jong en oud en een nieuw buurtpark, waar ontmoeting centraal staat. Mede door de komst van de Blauwe Loper, komen er straks ook goede verbindingen door de wijk en met de stad.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Provincie Limburg. De Provincie heeft bijgedragen, omdat er met dit project niet alleen veel nieuwe woningen worden gerealiseerd, maar ook de andere openbare ruimte en de sociale samenhang een stevige impuls krijgen.

Historie, duurzaamheid, ontmoeten en verbinden
Bij de sloop van de woningen zijn bijna 200.000 stenen zorgvuldig verwijderd en bewaard.Deze ‘oude’ stenen staan symbool voor het koesteren van historie van het gebied, voor duurzaamheid en voor ontmoeten en verbinden.

Symboliek
Vivian Eussen overhandigde een oude steen aan Gert-Jan Krabbendam. Als symbool voor de ontwikkelingen in het gehele gebied, openbare ruimte en ontmoeten. Deze steen komt later terug in het park. Ook gaf zij een oude steen aan een bewoner als symbool voor de nieuwbouw, verbinden en ontmoeten en het sociale perspectief. Deze steen komt later terug in (de binnenruimte van) de nieuwbouw. De wethouder en de bewoner houden de stenen in bewaring tot het moment dat de stenen worden teruggeplaatst. Dan worden ze letterlijk teruggeven aan de stad.

Meer info over dit project: https://www.servatius.nl/nieuwbouw.