Nieuwsbericht

Welkom Over ons Actueel Nieuws

Stadsmakerportet #1: Bewonerskrachten

Leestijd: 2 min

Er gebeurt veel op en rondom de Groene Loper. Er zijn talloze initiatieven, actieve buurtbewoners, bijzondere organisaties. Sommigen zijn al jaren bezig, anderen beginnen net. Ze kennen elkaar of zijn nog zoekende. De een is succesvol, de ander (nog) niet. Daarom zijn er nu zo’n 15 Stadmakers actief. Mensen met een uiteenlopende achtergrond. Buurtbewoners, vrijwilligers, professionals in de zorg, ondernemers, ambtenaren. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze voelen zich betrokken bij het gebied en maken zich sterk voor een prettige leefomgeving. Door mensen met elkaar in contact te brengen, door mee te denken en ze net dat ene zetje te geven. Het idee van de Stadmakers vindt zijn oorsprong in de Maatschappelijke Agenda Groene Loper ‘Sporen van kanteling’. De komende tijd worden de Stadmakers aan u voorgesteld aan de hand van een thema. Deze keer: veiligheid.

Bewonerskrachten: voeten in de klei, antennes in de lucht
Veiligheid en veiligheidsbeleving zijn onderwerpen die in Wittevrouwenveld en Wyckerpoort al jaren spelen. Van drugsoverlast en gevaarlijk rijgedrag tot zwerfafval en onveilige speelveldjes. Woningcorporatie Servatius bedacht daarom Bewonerskrachten. Actieve bewoners die hart hebben voor hun buurt. Ze houden een oogje in het zeil, signaleren onveilige situaties en geven dit door aan de juiste instantie.

Klik op de link om het volledige portret te lezen: https://www.mijngroeneloper.nl/nieuws/nieuws-archief/stadmakerportet-1-bewonerskrachten