Wittevrouwenveld Klusteam

Publicatiedatum: 16-05-2017

In Wittevrouwenveld is sinds begin april een KlusTeam actief. Dit team bestaat uit handige en actieve bewoners die hart hebben voor hun buurt en haar bewoners. H

In Wittevrouwenveld is sinds begin april een KlusTeam actief. Dit team bestaat uit handige en actieve bewoners die hart hebben voor hun buurt en haar bewoners. Het KlusTeam is een verlengde van de al langer actieve Bewonerskrachten in de wijk. Samen met de Bewonerskrachten en Servatius zorgen zij dat de tuinen en brandgangen in Wittevrouwenveld opgeknapt worden.

Actieve vrijwilligers maken de buurt
Het KlusTeam bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten om de leefbaarheid te verbeteren. Dit doen zij door hulpbehoevende bewoners te helpen bij hun klussen in de tuin en aangrenzende brandgangen op te knappen. Servatius en de Bewonerskrachten zochten de afgelopen tijd naar handige buurtbewoners in Wittevrouwenveld die zich extra willen inzetten voor de buurt. Uit aanmeldingen van een eerdere informatiebijeenkomst en een voormalig klusproject is een enthousiast team samengesteld. Op dinsdag 4 april werden ze officieel geïnstalleerd. Ze dragen de naam “KlusTeam Wittevrouwenveld”.

Hulpbehoevende bewoners
Gekleed in hun kluskleren voert het KlusTeam klussen uit bij bewoners die hier behoefte aan hebben. Het gaat hierbij om buurtbewoners die de klus niet zelf of met behulp van hun directe omgeving kunnen uitvoeren. Door een gesprek met de Bewonerskrachten wordt getoetst of de betreffende bewoner in aanmerking komt voor hulp van het KlusTeam.

Samenwerking
Het KlusTeam werkt samen met de Bewonerskrachten, de bewonerscommissies en andere betrokken buurtbewoners aan schonere brandgangen en tuinen.  Zo werken zij, samen met hun medebewoners, aan een Wittevrouwenveld waar het prettig wonen is. Het KlusTeam is een initiatief van Servatius. Samen met Stichting WijkAanpak, een ervaren organisatie die zich richt op het activeren van bewoners, is een programma ontwikkeld om tot een effectief KlusTeam te komen.

 

 

 

 

Deel deze pagina