Win €50.000 bij Onze Buurt

Publicatiedatum: 19-04-2015

Corporaties bieden wijkprojecten startkapitaal

De hoofdprijs van Onze Buurt viel al eens in Blerick, Venray en Hoensbroek. Nu gaat de vierde editie van deze wijken-wedstrijd van start. De woningcorporaties verenigd in Ons Limburg hebben weer €50.000,- klaar staan voor de wijk, club, vriendengroep, straatcomité of dorpsraad met het beste project. Gaat dit jaar een wijk in Maastricht of Eijsden-Margraten winnen?

De wijk die vorig jaar Onze Buurt won, heeft de prijs nog lang niet opgemaakt. Huurdersbelangenvereniging HBV Hoofdstraat-West in Hoensbroek won €45.000 voor het Portiekenproject. Buurtbewoners denken, organiseren en voeren de buurtplannen daarin zelf uit en laten zich bijstaan door de handige klussers van (ex)verslaafdenproject ‘Schoon GMS’. De kosten die ze maken worden vergoed uit de pot van Onze Buurt. De eerste projecten zijn een feit: er is een portiek gepimpt met mozaïektegels, er zijn vrolijk beschilderde bankjes neergezet en een picknickset is in de maak. De HBV organiseert tent-bijeenkomsten om buurtbewoners verder aan het brainstormen te zetten.

Bij straatcomité’s, buurtplatformen, vriendenclubs en wijk-actievelingen leven vaak ideeën om de omgeving mooier, socialer, veiliger of gezelliger te maken. Maar als het geld er voor ontbreekt, blijft het bij plannenmaken. Onze Buurt wil groepen helpen om de plannen wel uit te voeren. “De woningcorporaties willen zo eigen initiatief steunen, mensen over de streep trekken om iets te doen voor hun wijk en goede plannen financieel mogelijk maken”, zegt bestuurslid Nico Pelt van Onze Buurt. “Samen de buurt verbeteren leidt tot samenhang en dat leidt weer tot een socialer omgeving.”

In 2014 wisten 49 projecten de weg naar onze Buurt te vinden. Uit die inzendingen koos de jury de 6 beste initiatieven en die werden via L1 en Zondagnieuws in het zonnetje gezet. Na een presentatie in november  koos de jury van Onze Buurt “Portiekenproject Hoensbroek” als winnaar.

De komende maanden gaat Onze Buurt weer op zoek naar het beste project. Tot 15 juni 2015 kan er worden ingeschreven via de site van Onze Buurt om kans te maken op die hoofdprijs van 50-duizend euro.

Kijk voor meer informatie op www.onzebuurt.euDeel deze pagina