Verdere uitbreiding Groene Loper Maastricht

Publicatiedatum: 18-09-2020

Aan de Groene Loper in Maastricht worden 41 sociale huurappartementen en 21 energieneutrale vrije sectorwoningen gerealiseerd. Dit is een verdere investering om de wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort met elkaar te verbinden, zowel fysiek als maatschappelijk. De plannen zijn onderdeel van de gezonde gebiedsontwikkeling De Groene Loper in Maastricht met 1.145 woningen en appartementen.

Servatius, Ballast Nedam Development en Laudy Bouw & Ontwikkeling tekenen de koop- en aannemingsovereenkomst voor de realisatie van 41 sociale huurappartementen aan de Groene Loper. Servatius en Ballast Nedam Development hebben daarnaast getekend om aan de Kolonel Millerstraat 21 energieneutrale vrije sectorwoningen te realiseren. De 21 vrije sector woningen zijn een ontwerp van Humblé Martens & Willems Architecten uit Maastricht.

Met de bouw van 41 sociale huurwoningen aan de Groene Loper worden de wijken Wyckerpoort en Wittevrouwenveld nu ook maatschappelijk met elkaar verbonden.

Ambitie

Inmiddels zijn 159 stadswoningen, herenhuizen en appartementen in het gebied in aanbouw. Naast de 41 sociale huurappartementen en 21 vrije sectorwoningen streeft Ballast Nedam Development er naar om dit jaar te starten met de realisatie van nog eens 114 stadswoningen en appartementen, bovenop de 159 die reeds in aanbouw zijn genomen aan de Groene Loper. Hiermee krijgt de uitgesproken ambitie voor een gezonde en inclusieve Groene Loper steeds meer vorm.

Samen met bewoners plannen ontwikkelen

In omringende wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort is ook veel veranderd sinds de ontwikkeling van de Groene Loper. Servatius heeft in beide wijken veel geïnvesteerd in renovatie en verduurzaming om woongenot, veiligheid en lagere energielasten voor de bewoners te bewerkstelligen. Bij de nieuwbouwplannen voor de Tillystraat zijn de bewoners nauw betrokken en is samen met hen de keuze gemaakt voor patiowoningen en appartementen met een lift. Aan deze woningen, die tevens geschikt zijn als seniorenwoningen, is in de wijk veel behoefte.

Duurzaam

Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze woningen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee worden de 21 woningen energieneutraal (EPC 0). Ballast Nedam Development let daarnaast ook op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen, nestkasten en regentonnen te plaatsen.

Deel deze pagina