Teams Bewoners- krachten van start

Publicatiedatum: 12-06-2014

Op woensdag 4 juni 2014 was de feestelijke aftrap van de teams van Bewonerskrachten in Caberg en Wittevrouwenveld-Noord.

Op woensdag 4 juni was de feestelijke aftrap van de teams van Bewonerskrachten in Caberg en Wittevrouwenveld-Noord. Deze teams worden gevormd door actieve huurders die hart hebben voor hun buurt. Het zijn vrijwilligers die zich inzetten om de leefbaarheid op een hoger plan te brengen, samen met andere bewoners en de professionals in de wijk.

Inhuldiging
De afgelopen tijd heeft Servatius Wonen & Vastgoed gezocht naar huurders in de Maastrichtse wijken Caberg en Wittevrouwenveld-Noord die zich extra willen inzetten voor de buurt. Bewoners die ideeën en wensen van medebewoners doorgeven aan Servatius en die met bewoners bespreken hoe ze samen hun woonomgeving netjes kunnen houden. Naar aanleiding van de aanmeldingen is in beide wijken een enthousiast team van Bewonerskrachten samengesteld dat onlangs ingehuldigd werd.

Prettig wonen
Gekleed in hun donkerblauwe bodywarmer zullen de Bewonerskrachten vanaf 1 juli regelmatig rondes lopen door de buurt en met buurtgenoten in gesprek gaan over zaken die stuk zijn in de gemeenschappelijke ruimte of goede ideeën voor het woongebouw of de buurt. Zij kunnen hun buren ook van tijd tot tijd benaderen om aan een bepaald project mee te werken. Zo werken zij, samen met hun medebewoners, aan een buurt waar het prettig wonen is.

Samenwerking
Servatius werkt voor dit project nauw samen met Stichting WijkAanpak, een ervaren organisatie die zich richt op het activeren van bewoners. Dit past bij de visie van Servatius om bewoners te activeren zich zelf verantwoordelijk te voelen voor hun woonomgeving. 

Deel deze pagina