Ster van Maastricht

Publicatiedatum: 08-02-2018

Vrijwilligersprijs Ster van Maastricht voor voorzitter Bewonerskrachtenteam Heugem

Vrijwilligersprijs Ster van Maastricht voor voorzitter Bewonerskrachtenteam Heugem. 

Maarten Wiersema, voorzitter van het Bewonerskrachtenteam Heugem, is dit jaar uitgeroepen tot Ster van Maastricht. Hij coacht een team van buurtbewoners en trekt het project brandveiligheid en inbraakpreventie. Twee keer per week loopt hij een ronde door de buurt. Kunnen er dingen aangaande leefbaarheid en veiligheid beter? Dan meldt hij dit bij ons of bij de gemeente. En hij zorgt voor verbinding tussen de bewoners. Kortom, een vrijwilliger om trots op te zijn! 

Sterren van Maastricht
Al voor de 29e keer zet de gemeente Maastricht een aantal organisaties die vrijwilligerswerk ondersteunen extra in het zonnetje. Met sterren van Maastricht wil het stadsbestuur jaarlijks een blijk van waardering afgeven aan een aantal van de vele vrijwilligers in de stad. De jury bestaat uit de 7 prijswinnaars van 2017. Uit 172 nominaties hebben zij Maarten Wiersema voorgedragen om de vrijwilligersprijs veiligheid 2018 te ontvangen.

Bewonerskrachten
In 2013 zijn we gestart met Bewonerskrachten in Heugem. Inmiddels zijn Bewonerskrachten actief in Caberg, Mariaberg, Wittevrouwenveld en Limmel. Bewonerskrachten zijn getrainde vrijwilligers uit de buurt en zijn de oren en ogen van Servatius. Zij leveren een bijzondere bijdrage aan het schoon en veilig houden van de buurt.

Wat doen zij?
• toezien op handhaven leefbaarheid;
• zorgen voor bekendheid van de woonregels;
• aanspreken medebewoners op het naleven van de woonregels;        
• tijdig melden van leefbaarheidsklachten, overtredingen, vernielingen en wensen;
• melden van onderhoudsklachten bij Servatius of gemeente,
• bijdragen aan extra aandacht voor de leefbaarheid en veiligheid in hun werkgebied;
• oren en ogen in de buurt en optreden als intermediair;
• hebben korte lijnen tussen huurders en Servatius.

Met uiteindelijk resultaat een meer leefbare en schone wijk voor alle bewoners.

Trots
Wij zijn trots op Maarten en zijn team en de inzet van ons eigen Team Sociaal Beheer. Gefeliciteerd met deze mooie prijs! 

 

 

 

Deel deze pagina