SlimWonenApp

Publicatiedatum: 14-03-2018

Makkelijk én op een leuke manier energie besparen.

Servatius biedt haar huurders de komende maanden de nieuwe SlimWonen App aan. Een nieuwe app waarmee de huurders op een makkelijke en leuke manier op hun energiekosten kunnen besparen. De SlimWonen App sluit aan op de slimme meter, die alle huishoudens in Nederland gratis krijgen aangeboden.

Slimme meters
In 2015 is de rijksoverheid gestart met het aanbieden aan alle huishoudens van een gratis slimme meter. Deze enorme operatie wordt door de netbeheerders, zoals Enexis, uitgevoerd. In 2020 is aan alle 8 miljoen huishoudens een slimme meter aangeboden. Het doel is dat minimaal 80% van alle huishoudens de slimme meter laat plaatsen.

SlimWonenApp
Om de slimme meter echt te kunnen benutten heeft de huurder een aanvulling nodig in de vorm van een display of app. Servatius speelt hierop in, door in de komende maanden de SlimWonen App aan te bieden aan de huurders die een slimme meter hebben of voor juli 2019 krijgen. Het gaat om circa 3500 huishoudens. De App wordt gratis aangeboden aan de huurders.

Duurzaamheid hoog in het vaandel
Servatius vindt het belangrijk dat de woonlasten - huur én energiekosten - van haar huurders betaalbaar zijn. Dit doen we onder andere door de komende 4 jaar zo’n 1200 woningen te verduurzamen. Daarnaast kan de huurder ook zelf bewuster omgaan met energie. De SlimWonen App maakt energie besparen inzichtelijk, leuker en makkelijker. En kan de huurder tot honderden euro’s besparing opleveren per jaar.

Voordelen SlimWonen App
De SlimWonen App wordt na installatie automatisch gekoppeld aan de slimme meter. De huurder kan dan zien hoeveel elektriciteit en gas hij per dag verbruikt. Kan zichzelf vergelijken met een ander huishouden, de eigen bespaardoel & bespaarscore bekijken, de voorschot-check doen en nog veel meer. De SlimWonen App geeft inzicht in energiekosten en helpt ook om er iets aan te doen, door te besparen. Met tips & klusjes en wedstrijdjes, maar ook met eventueel een energieoverstap. Bovendien kan de huurder in de app opmerkingen plaatsen over zijn buurt en ontvangt de huurder een waarschuwing als er buurtnieuws is of buurtbijeenkomsten zijn.

Samenwerking
Servatius en de SlimWonen App, onderdeel van de Twinstone Groep, tekenen op woensdag 14 maart de samenwerking om de SlimWonen App in te zetten. Dit in aanwezigheid van wethouder Krabbendam. De gemeente ondersteunt het initiatief van de corporatie om haar huurders te helpen met het verlagen van de energiekosten. 

Deel deze pagina