Servatiusdag 2017

Publicatiedatum: 09-05-2017

in het teken van Veilig Wonen

Donderdag 11 mei is de dertiende editie van Servatiusdag. Deze staat dit jaar in het teken van Veilig Wonen. Bij zo’n 250 woningen brengen actieve huurders, samen met Servatiusmedewerkers en de brandweer rookmelders aan. 

Theorie in praktijk
In de ochtend krijgen leden van de bewonerscommissies en bewonerskrachten een cursus over brandveiligheid. Voor de al gecertificeerde ambassadeurs brandveilig wonen is er een workshop over ventileren en verduurzaming. In de middag brengen ze theorie in praktijk door rookmelders te plaatsen in woningen in Malpertuis, Heugem, Wittevrouwenveld, Wyckerpoort en Eijsden. Dit onder begeleiding van brandweer en medewerkers van Servatius. Ook is er aandacht voor preventie door huurders te informeren over wat ze zélf kunnen doen ter voorkoming van een brand.
 
Veilig Thuis

Servatius vindt het belangrijk dat haar huurders veilig in hun woningen wonen. Met het project Veilig Wonen controleren we preventief onze woningen op diverse punten. Zoals aanwezigheid van asbest, open verbrandingstoestellen en brandveiligheid. Het aanbrengen van rookmelders sluit hier naadloos op aan.
 
Naamdag

Vanaf 2005 organiseert Servatius op of rond 13 mei in het kader van haar naamdag een activiteit voor haar huurders. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door inzet van bewonerscommissies en Bewonerskrachten.

Deel deze pagina