Servatius gaat voor elektrisch vervoer

Publicatiedatum: 23-10-2014

Naast het verduurzamen van haar woningbezit, is Servatius gestart met duurzaam vervoer.

Naast het verduurzamen van haar woningbezit, is Servatius gestart met duurzaam vervoer. Servatius verduurzaamt haar wagenpark met volledig elektrische voertuigen. De auto’s vervangen geleidelijk het verouderde wagenpark met de meest duurzame variant die op dit moment op de markt beschikbaar is. Vanaf vandaag rijden er voor Servatius vijf 100% elektrische auto’s van het type Renault ZOE en vijf auto’s van het hybride type Toyota Auris. Hiermee draagt Servatius tevens een steentje bij aan de doelstelling van de gemeente Maastricht: verbetering van de luchtkwaliteit en een klimaat-neutrale stad in 2030.

Nieuw wagenpark
Het huidige wagenpark was aan vervanging toe en Servatius kiest voor de meest duurzame auto’s die op dit moment op de markt beschikbaar zijn en die passen bij de praktische wensen van Servatius. 

  • Renault ZOE - Servatius kiest voor de Renault ZOE voor het dagelijks werk in Maastricht en Eijsden. De Renault ZOE is een volledig elektrische auto met een actieradius van 140 km, heeft geen uitstoot en een minimale milieubelasting.  
  • Toyota Auris - Naast de volledig elektrische voertuigen, is de hybride Toyota Auris beschikbaar voor grotere afstanden. De Toyota Auris wordt ingezet als poolauto om een zo effectief mogelijke inzet van deze auto’s te realiseren. 

Op termijn worden ook de onderhoudsbussen vervangen door bussen van de meest duurzame variant.

Duurzaamheidsbeleid
Servatius heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Investeringen in energiebesparing en duurzaamheid dragen bij aan een beter milieu en zorgen voor minder lasten. We streven naar het verduurzamen van ons woningbezit. Dit jaar worden 84 appartementen aan de Oosterweertlaan en 86 woningen aan de Mergelweg van een F-label naar een B-label gebracht.

Naast het verduurzamen van de woningen, kijkt Servatius als maatschappelijk verantwoord ondernemer hoe we zelf als organisatie kunnen bijdragen aan het milieu. Elektrisch vervoer is één van de maatregelen die Servatius neemt op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wordt openbaar vervoer en gebruik van de fiets gestimuleerd. Tevens is het kantoor van Servatius voorzien van warmtepompen, zelfdenkende energiezuinige verlichting en goede isolatie. Hiermee  leveren we een positieve bijdrage aan een beter milieu en leefomgeving.

Voor de verduurzaming van haar wagenpark werkt Servatius samen met Toyota Mengelers, Renault Kerres en Zuidlease.

Deel deze pagina