Renovatie eerste sociale woningbouw in Maastricht van start

Publicatiedatum: 21-03-2019

Op 20 maart vierden we samen met de complexcommissie, gemeente en aannemer BAM Wonen de start van de werkzaamheden aan de 93 woningen aan de Parallelweg, e.o. in Sint Maartenspoort. De planning is dat de bewoners aanstaande zomer van hun opgeknapte woning kunnen genieten.

 

Bijzondere woningen
De karakteristieke woningen hebben een beschermd stadsgezicht. Dit maakt het tot een bijzonder project voor zowel Servatius als de bewoners. We zijn er trots op dat we deze woningen weer in ere gaan herstellen. En dat we ze daarnaast aanpassen aan de huidige normen voor wat betreft duurzaamheid. Zodat de bewoner naast een prachtig huis, ook in een energiezuinig en comfortabel huis kan wonen. BAM Wonen knapt voor ons de woningen op.

Verduurzaming
We isoleren de daken en gevels en brengen hoogwaardig isolerend glas aan. Doordat de woningen straks goed ge├»soleerd zijn, betekent dit lagere energielasten en woonlasten voor de bewoners. De woningen hebben straks gemiddeld energielabel A. Dit betekent ook meer comfort voor de bewoners. Daar waar nodig vernieuwen we de badkamers, keukens en toiletten. Ook zorgen wij dat de woningen asbestveilig, brandveilig en inbraak werend zijn.

Samen doen
De werkzaamheden hebben best wel wat impact voor de bewoners. Om bewoners extra te helpen met het opruimen van (oude) spullen die ze niet meer nodig hebben, organiseren we opruimdagen. Bewoners kunnen dan -gratis- hun spullen kwijt in containers. De aannemer zorgt dat het wordt afgevoerd.  De eerste opruimdag is vandaag voor de bewoners waar we het eerst aan de slag gaan.

 

 

Deel deze pagina