Onthulling VR-film Blauwe Loper

Publicatiedatum: 18-07-2022

Eindelijk is het zover! Vandaag hebben we samen met de bewoners uit de buurt, de bouw en ontwikkeling van de 137 appartementen, ontmoetingsruimte en aanleg van het nieuwe buurtpark in Mariaberg gevierd. Om een kijkje te geven van hoe het gebied er straks uitziet, werd vandaag de Virtual Reality (VR) film gelanceerd.

Ook werd door bewoonster Peet Lemmens een 'oude' steen teruggeplaatst in de nieuwbouw en hebben gedeputeerde Lia Roefs, wethouder Frans Bastiaens, Patrick Ubags van Van Wijnen en Vivian Eussen van Servatius het bouwdoek onthuld.

Virtual Reality film van de Blauwe Loper
Om iedereen een beeld te geven hoe het gebied er straks uitziet, is de Virtual Reality (VR) film ontwikkeld. Het filmpje is te bekijken via de QR-code.

Historie, duurzaamheid, ontmoeten en verbinden
Bewoonster Peet Lemmens heeft samen met Patrick Ubags, de ‘oude’ steen teruggeplaatst in de nieuwbouw. De steen, die de wethouder nog in bewaring heeft, komt op een later moment terug in het park.

Bij de sloop van de woningen zijn bijna 200.000 ‘oude’ stenen zorgvuldig verwijderd. De stenen worden hergebruikt in de nieuwbouw. Deze stenen staan symbool voor het koesteren van oude historie van het gebied, voor duurzaamheid en voor ontmoeten en verbinden.

Start officiële toewijzing
In het najaar start de officiële toewijzing van de appartementen. Op onze projectpagina leest u meer informatie en is de mogelijkheid tot inschrijven. We bouwen hier samen voor de buurt. De toewijzingscriteria zijn samen met leden van de bewonerscommissie opgesteld. 
 

 

Deel deze pagina