Nep e-mail en sms over verlenging inschrijving Thuis in Limburg

Publicatiedatum: 06-10-2020

Er worden sinds kort uit naam van organisaties zoals Thuis in Limburg e-mail en sms berichten verzonden door een onbekende partij waarin u ten onrechte wordt gevraagd om uw inschrijving te verlengen en hiervoor geld te betalen.

Volgens de valse berichten kunt u de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de afzender van het bericht te blokkeren en/of op de zwarte lijst te zetten! 

Smishing

Thuis in Limburg stuurt geen sms berichten! De onbekende partij die u de sms heeft gestuurd is via de link erop uit om toegang te krijgen tot uw bankrekening. Dit heet smishing (een samenvoeging van sms en phishing). Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden bijvoorbeeld naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven.

E-mail

Er blijkt ook een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek als de sms om de verlengingskosten te betalen. De mail begint zonder de juiste aanhef, zonder vermelding van de regio en een onjuist factuurnummer. Tevens wordt er verwezen naar Woningnet en niet naar de website van Thuis in Limburg. Verlengingsverzoeken van Thuis in Limburg zijn in ieder geval te herkennen aan een logo van Thuis in Limburg. De verlenging bij Thuis in Limburg verloopt alleen door in te loggen op de officiƫle website van Thuis in Limburg. Ook wordt voor de verlenging bij Thuis in Limburg geen kosten in rekening gebracht.

Mocht u twijfelen aan de juistheid van het ontvangen bericht, neem dan contact op via servicethuisinlimburgnl 

Indien u toch op de link geklikt heeft neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en doe aangifte bij de politie.

Meer informatie

Zie ook de informatie hierover op:

 

Deel deze pagina