Naamdag in teken van participatie

Publicatiedatum: 12-05-2015

Woensdag 13 mei, de naamdag van Servatius, staat in het teken van de Dag van de Participatie. De organisatie ligt in handen van de Bewonerskrachten en bewonerscommissies van Wittevrouwenveld en Heugem. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Servatius.

Activiteiten in Heugem en Wittevrouwenveld
In de middag zijn in Heugem en Wittevrouwenveld diverse activiteiten met, voor en door huurders. Op het Lourdesplein in Wittevrouwenveld staan informatiestandjes en voor de kinderen zijn er activiteiten zoals een springkussen, voetbalwedstrijdjes en een knutsel- en voorleeshoek. Ook de lokale ondernemers zijn aanwezig en leveren een bijdrage.
Op de Melissabeemd in Heugem werken vanaf 14:00 uur kinderen van huurders en Maasveld aan een permanente muurschildering. De muurschildering is bedacht door kunstenaar Andy Bik in nauw overleg met de Bewonerskrachten en commissieleden. Ook hier zijn informatiestandjes ingericht en zijn er allerlei andere activiteiten te doen. De dag wordt afgesloten met een barbecue voor de bewonerscommissies en Bewonerskrachten in het Trefcentrum in Wittevrouwenveld.

Grotere rol bewoners
Servatius vindt het belangrijk dat bewoners zelf een bijdrage leveren aan en verantwoordelijk zijn voor de eigen woonomgeving. De bewonerscommissies en Bewonerskrachten zijn hierin een belangrijke partner. Bewonerscommissies behartigen de belangen van de huurders en zijn een belangrijke gesprekspartner van de corporatie en van huurdersvereniging Servaassleutel. Zij overleggen namens bewoners met Servatius over onderhoud, service, veiligheid, leefbaarheid en ontwikkelingen in de complexen.
De Bewonerskrachten zijn getrainde vrijwilligers uit de buurt die zich inzetten om de leefbaarheid op een hoger plan te brengen. Zij signaleren, spreken bewoners aan en hebben korte lijnen met Servatius.  Zij lopen geregeld rondes door de buurt en werken zo samen met hun medebewoners aan een buurt waar het prettig wonen is.

Deel deze pagina