Leden onafhankelijke klachtencommissie

Publicatiedatum: 01-10-2018

Woningcorporaties Maasvallei, Servatius en Woonpunt vinden klachten van huurders belangrijk. Ze zijn immers een bron van informatie voor de verbetering van de dienstverlening. Om de kwaliteit van de klachtenafhandeling een boost te geven, komt er per 1 januari 2019 een nieuwe, onafhankelijke klachtencommissie. Daarvoor zoeken wij vier nieuwe leden.

De gezamenlijke klachtencommissie vervangt de aparte klachtencommissies van Maasvallei, Servatius en Woonpunt. Een samenwerking op het gebied van klachtenafhandeling biedt praktische en efficiencyvoordelen. Daarnaast kan een onafhankelijke klachtencommissie objectiever adviseren, hetgeen de professionaliteit en betrouwbaarheid ten goede komt. Tot slot is ook de continuïteit in de samenstelling van de commissie beter gewaarborgd en kunnen de drie corporaties leren van elkaars klachten. Met als doel hun dienstverlening te verbeteren.

Waar houdt u zich mee bezig?
Is er een klacht waar een klant zelf niet uitkomt met de corporatie dan kan hij een beroep doen op de klachtencommissie. Deze geeft deskundig en onafhankelijk advies bij klachten over de dienstverlening van de corporatie. Of het nu gaat over de inhoud van de klacht of over het proces. Als lid van de commissie bent u verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de procedures, zodat klanten verzekerd zijn van een goede afhandeling van hun klacht.

Wat vragen wij van u?
Wij zoeken leden met elk een specifieke achtergrond, zoals juridisch of bouwtechnisch. Alle leden hebben bij voorkeur affiniteit met sociale volkshuisvesting en wonen in de regio. De commissie opereert in wisselende samenstelling van drie personen. Kijk hier voor de profielschetsen van de leden.

Procedure
Interesse? Reageren kan tot 2 november 2018 via j.schins@maasvallei.nl. Heeft u vragen over deze vacature dan kunt u contact opnemen met Jeroen Schins via bovenstaand e-mailadres of  telefonisch op 043 - 368 37 14. De voorzitter en vier leden van de nieuwe klachtencommissie worden benoemd door de gezamenlijke besturen van Maasvallei, Servatius en Woonpunt. Daarvan worden twee leden voorgedragen door de huurdersverenigingen van de woningcorporaties. De klachtencommissie gaat per 1 januari 2019 van start.

Deel deze pagina