Kloostertuin feestelijk geopend

Publicatiedatum: 27-09-2016

Op zondag 25 september is de Kloostertuin Opveld officieel geopend. De tuin is eigendom van Servatius. Een projectgroep met hierin medewerkers van IVN Maastricht, buurtblatform Heer en Vroendaal en Servatius hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om van de Kloostertuin een fijne ontmoetingsplek te maken.

Opening
De opening werd gedaan door wethouder Gerdo van Grootheest, omlijst door muziek van Harmonie Heer Vooruit. Die middag konden buurtbewoners deelnemen aan een gevarieerd programma, waaronder een Ezeltocht, een Natuurbelevingsroute of aan een rondleiding door de kloosterkapel en het klooster van de Zusters van de Voorzienigheid. Verder stond er een presentatie van de Samenwerkende Buurtnetwerken op de rol.

Picknick
Aansluitend werd er een Buurtpicknick gehouden met lekkere pizza’s. Met dit gezellige samenzijn wil de projectgroep de aantrekkelijkheid van de Kloostertuin als recreatieve en ontmoetingsplek nog eens extra onder de aandacht brengen. We hopen dat velen, dankzij de aanpassingen en een goed beheerplan, (opnieuw) de weg naar de Kloostertuin weten te vinden.

 

Deel deze pagina