Keurmerk Prettig Wonen

Publicatiedatum: 05-02-2018

Keurmerk voor betrouwbaar, veilig en kwalitatief goed wonen.

Servatius heeft het Keurmerk Prettig Wonen gekregen voor een studentenpand in de binnenstad van Maastricht. Het keurmerk staat voor de veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van studentenpanden.

Keurmerk voor veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit
Servatius is de eerste corporatie in Maastricht die het Keurmerk ontvangt. We zijn voornemens al onze  studentenpanden binnen twee jaar te voorzien van een keurmerk. Het keurmerk staat voor de veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van studentenpanden. Dat wordt voor iedereen zichtbaar gemaakt door een schildje met het logo van het Keurmerk Prettig Wonen aan de gevel van het pand.

Initiatief van formaat
Wat begon als een initiatief van de Vereniging Verhuurders Woonruimtes Maastricht (VVWM) is uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van formaat. De Maastrichtse hogescholen en Universiteit, bewonerscomités, de woningcorporaties, Servatius, Maasvallei en Woonpunt, de VVWM, de gemeente Maastricht, de brandweer en politie, Student en Stad, de studenten én de Stichting Studentenhuisvesting Maastricht (SSHM) hebben bijgedragen aan de oprichting van Stichting Keurmerk Prettig Wonen die het Keurmerk Prettig Wonen verstrekt en beheert.

Kwaliteitskeurmerk

Het Keurmerk Prettig Wonen is een kwaliteitskeurmerk voor panden die, vaak aan studenten, kamergewijs worden verhuurd. Het keurmerk stelt eisen aan de panden die kamers verhuren op het vlak van:

  • Inbraak- en brandveiligheid;
  • Goed beheer en verhuur;
  • De juiste verhuurvergunningen en voldoen aan de wet- en regelgeving;
  • Herkenbaarheid en bereikbaarheid van de verhuurder.

Waarom een Keurmerk?
Op dit moment is het voor studenten niet altijd even duidelijk wat de kwaliteit van een kamer is. Het Keurmerk maakt die kwaliteit inzichtelijk. Dit geeft huurders de geruststelling dat hun kamer legaal, veilig en betrouwbaar wordt verhuurd. Daarnaast regelt het Keurmerk dat ieder Keurmerkpand leefregels heeft, zodat de huurders weten wat van hen, maar ook van hun medebewoners, wordt verwacht. Deze leefregels dragen ook bij aan het in gesprek brengen van de student met de stad/buren.

 

Deel deze pagina