Kangoeroewoningen in Wyckerpoort

Publicatiedatum: 17-09-2018

samen delen, samen zorgen, samen thuis.

Servatius gaat een pand aan het Old Hickoryplein in Maastricht ombouwen tot kangoeroewoningen. Deze zorgwoningen bieden kansen voor mantelzorgers en zorgvragers die dicht bij elkaar willen wonen, maar waarbij ieder zijn eigen privacy heeft. Door deze woonvorm kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Kangoeroewoning
Het cultuur-historische pand aan het Old Hickoryplein staat leeg. Het pand bestaat momenteel uit winkel-/bedrijfsruimtes op de begane grond met hierboven woningen. Aan de commerciĆ«le ruimtes op de begane grond is geen behoefte meer. Daarom krijgen deze ruimtes een nieuwe bestemming en realiseren we hier 12 zorgwoningen. Door een uitbouw aan de achtergevel te realiseren kunnen deze nieuwe zorgwoningen gekoppeld worden aan de bovenwoning waardoor een kangoeroewoning ontstaat. Een kangoeroewoning bestaat uit twee zelfstandige woningen die met een inpandige trap zijn verbonden. De benedenwoning is voor degene met een zorgvraag. De bovenwoning is bedoeld  voor de mantelzorger. De woningen worden volledig gerenoveerd en verduurzaamd. De oplevering is naar verwachting april 2019.

Doelgroep
Uitgangspunt om voor de kangoeroewoning in aanmerking te komen is dat er een zorgvraag is. Dit kunnen zowel ouders zijn die in de directe nabijheid van hun volwassen kind met een zorgvraag willen wonen. Of kinderen die zorg verlenen aan hun ouders. Bewoners uit Wyckerpoort die voor de woning in aanmerking komen hebben voorrang bij de toewijzing. Maandag 17 september van 16.00 tot 18.30 uur is er in De Letterdoes, Old Hickoryplein 100, een inloopmiddag voor buurtbewoners.

Info
Voor meer informatie over deze woningen kunt u terecht bij Maud Maenen:
m.maenenservatiusnl of 043 3284300.

> Flyer

 

Deel deze pagina