In memoriam

Publicatiedatum: 30-06-2015

Jacqueline Schenning

Jacqueline Schenning

1960- 2015

Op 25 juni 2015 bereikte ons het droevige bericht van overlijden van onze dierbare collega Jacqueline Schenning. Hoewel we wisten dat haar niet veel tijd meer was gegund, is de klap hard aangekomen. Jacqueline was sedert 1 september 2009 bij Servatius werkzaam als adviseur sociaal beheer.

De keuze van Jacqueline om na de Havo de Sociale Academie te volgen was geen vreemde keuze. In alles ademde zij een sociale betrokkenheid uit. 

Na een au pairschap in Israël werkte zij geruime tijd in de bijstandsmaatschappelijke hulpverlening, de schuldhulpverlening, schoolmaatschappelijk werk en als ouderenadviseur. In 2009 kwam zij in dienst  bij Servatius.

Hardwerkend, niet pamperen, eerlijk, betrokken, rechtvaardig, integer, collegiaal , geen vooroordelen en altijd correct naar de klanten blijven,  dit zijn woorden die naar boven komen als je aan Jacqueline denkt. Kortom een topvrouw,  zoals wij en haar netwerkpartners haar ook kenden.

Zij was binnen Servatius heel belangrijk als sociale toetssteen en om de relationele balans te bewaken tussen de verschillende individuen. Zij voelde feilloos aan als ze haar vinger moest opsteken om een punt te maken!

Jacqueline was erg creatief in haar werk maar ook thuis. Haar passie lag bij het maken van keramische beelden. Zij gaf hierin ook workshops.

Zij en haar partner Jack droomden er van om een camping in Frankrijk te runnen. Samen met een bevriend stel waren deze plannen al een heel eind gevorderd. Omdat zijzelf erg weinig op had met de technische zaken op een camping is zij een koksopleiding gaan volgen. Het idee was om op de camping een brasserie te gaan bestieren. Hiervoor heeft zij stage gelopen bij Tout a Fait in de Bernardusstraat(1 ster) toch niet de minste. Haar vrienden en familie hebben erg vaak genoten van gezellige avonden met  culinaire hoogstandjes.
Jacqueline reisde graag. Dat reizen zat haar in het bloed. Minimaal 4 keer per jaar op reis, waarvan meestal 1 keer ver weg. Jacqueline spraak ook Turks en had een uitgesproken interesse voor minderheidsgroepen, het boeddhisme  maar ook voor schoenen en tassen. Lekker shoppen in Antwerpen met vriendinnen werd niet overgeslagen.

Nog maar heel kort geleden kreeg Jacqueline een verpletterende uitslag. Geen enkele kans op beter worden! Tja daar sta je dan! En nu? Zij zei toen: ´Ik heb een kwalitatief goed leven gehad, altijd alles gedaan waar ik zin in had, nooit uitgesteld, misschien omdat ik wist dat er geen later zou zijn.´

Uiteindelijk hebben we allemaal kunnen ervaren dat zij erg snel slechter is geworden. Er zijn weinig mensen de afgelopen jaren die in het ziekenhuis hebben gelegen die zoveel bezoek hebben gekregen als zij. Zowel veel bezoek van familie en vrienden alsook van collega’s en van collega’s bij onze netwerkpartners. Iedereen was erg met haar gezondheid begaan. Wat je geeft krijg je ook terug! Onlangs zei ze dat ze nog graag de 60e verjaardag van Jack wilde meemaken en dat is ook gelukt. Zoals zij zelf zei plannen maken hoeft niet meer, iedereen gaat rechtdoor en ik alleen moet gedwongen rechtsaf.

We herinneren ons Jacqueline als een fantastische collega en voor sommige zelfs meer dan dat en de collega die altijd op het juiste moment haar vinger opstak en een punt maakte.

Jacqueline, met jou verliezen we een geweldige collega en een goede vriendin. Wij wensen Jack , familie, vrienden heel veel sterkte toe!

 

 

 

 

 

Deel deze pagina