Hoogste punt bereikt bij nieuwbouw Wittevrouwenveld

Publicatiedatum: 09-09-2019

“Er komt weer fleur en kleur in de wijk”

Met het plaatsen van de daken heeft Servatius het hoogste punt bereikt bij de nieuwbouw in Wittevrouwenveld. Hiermee komt het einde van de werkzaamheden in zicht. De 87 nieuwe woningen zijn veiliger, comfortabeler en energiezuiniger dan hun voorgangers. De bewoners – waarvan er veel terugkeren naar ‘hun’ wijk – kunnen nog meer genieten van hun buurt. “De wijk gaat er enorm op vooruit en is nu een stuk mooier”, vindt Joop Praster die in de Burgemeestersbuurt woont.

In Wittevrouwenveld wordt niet alleen nieuw gebouwd, maar ook gerenoveerd. Servatius renoveert en verduurzaamt 162 eengezinswoningen en verkoopt 17 kluswoningen aan mensen met twee rechterhanden. De woning van Joop is één van de woningen die werd gerenoveerd. “Het HR-glas is een vooruitgang, net als het nieuwe dak. De isolatie is stukken beter dan wat we voorheen hadden. Dus als het goed is, gaan de energiekosten omlaag”, vertelt Joop. 

Verbetering

Ook de woning van Tiny Servais werd grondig aangepakt. “Ik heb een nieuwe badkamer, een nieuw toilet, een nieuwe keuken en een nieuw dak. De gevel is gereinigd en geïsoleerd en er zitten nieuwe ramen in. De renovatie is zeker een verbetering. De opgeknapte woningen zien er mooier uit, de buurt oogt weer fris.” De monumentale woningen aan het Burgemeestersplein krijgen nog een extra opwaardering: daar keren de originele elementen terug. Deze woningen liggen aan de nieuwe verbindingsroute tussen de wijken Wyckerpoort en Wittevrouwenveld. 

Toekomstbestendig

De nieuwbouwwoningen in en rond de Tillystraat hebben geen gasaansluiting. Daarmee speelt Servatius al in op de toekomst, waarin alle Nederlandse huishoudens van het gas af moeten. Twintig nieuwbouwwoningen worden door Mulleners Vastgoed verkocht, de overige woningen zijn betaalbare sociale huurwoningen met een huur die niet boven de huurtoeslaggrens komt. Wittevrouwenveld blijft zo een leuke mix van jong en oud en van starters en gezinnen. 

Positieve transformatie

Met de ondertunneling van de A2 en de aanleg van de Groene Loper onderging de wijk al een enorme, positieve transformatie. De verbetering en verduurzaming van bestaande woningen en de bouw van nieuwe woningen versterken de positieve ontwikkelingen. Met het plaatsen van de daken is het eind van de nieuwbouw in zicht en keert de rust terug.

Joop Praster, bewoner Burgemeestersbuurt:

Er komt weer fleur en kleur in Wittevrouwenveld.

Deel deze pagina