Groene duimpjes voor huurders Malberg

Publicatiedatum: 18-12-2020

We zijn met Maasveste Berben Bouw flink aan het verduurzamen in Malberg. In oktober startten de werkzaamheden en inmiddels zijn de eerste 30  woningen al opgeleverd! “Van brochure tot oplevering is het heel snel gegaan”, vertelt bewoner Hayat Ahlili. “Het is een heel ander huis geworden.” Donderdag 17 december reikten we met Maasveste ‘duimpjes’ uit aan de eerste 70 bewoners die meedoen. 

De duimpjes staan op driehoeksborden die aan het raam kunnen hangen. Ze zijn een complimentje voor de bewoners omdat zij kiezen voor duurzaamheid. Anderzijds zijn de borden bedoeld om in de wijk aan elkaar te laten zien wie meedoet, om ervaringen met elkaar te kunnen delen. 
De ervaringen zijn tot nu toe veelal positief. “De overlast voor de bewoners valt mee”, vertelt Hayat. “Natuurlijk is er wat rommel tijdens de werkzaamheden, maar dat weet je van tevoren als je ‘ja’ zegt. Je krijgt er dan ook een heleboel voor terug.” Ook bewoner Mat Sibels is positief: “Het is altijd beter als het duurzaam is, ook voor onszelf. We gaan er financieel op vooruit. Misschien worden we wel ouder dan honderd. Dan wil ik er toch uithalen wat erin zit.’”

Veel bewoners zeiden al: “ja!”

In totaal komen 277 woningen in aanmerking voor de verduurzaming. Normaal moet minstens 70% van de bewoners akkoord zijn met de vernieuwingen voor het van start gaat. Maar omdat in deze wijk huur- en koopwoningen door elkaar liggen, doen we het bij dit project anders. Iedere bewoner kan zélf kiezen of hij wel of niet meedoet. Inmiddels hebben al ruim 150 bewoners “ja” gezegd tegen de plannen! Hun woningen worden milieuvriendelijker, veiliger en comfortabeler. 
Bewoners kunnen zich nog aanmelden voor fase 2. Begin 2021 beginnen we met de huisbezoeken hiervoor. De werkzaamheden hiervoor starten volgens planning najaar 2021. 

Deel deze pagina