Gezocht: energiecoaches

Publicatiedatum: 16-09-2016

Initiatief van gemeente Maastricht

Vind jij het leuk om te leren over energiebesparing in huis, daarover anderen advies te geven, zelfstandig te werken binnen een team? Word dan Energiecoach!

Wat is een energiecoach?
De Energiecoach komt bij de mensen thuis en geeft advies en informatie over energie besparen, isoleren en duurzame energie. De training Energiecoach krijg je van de gemeente. Plus een vrijwilligersvergoeding.

In verschillende gemeenten in Nederland zijn ze al actief: Energiecoaches. Een Energiecoach helpt een huiseigenaar in zijn of haar zoektocht naar verduurzaming van de woning. Energiebesparen, duurzame energie, iedereen vindt het belangrijk maar wat is nou echt slim om te doen? Eerst isoleren, of eerst zonnepanelen bijvoorbeeld? Op het internet staat veel informatie maar welke is betrouwbaar? In deze zoektocht ondersteunt een Energiecoach. Uit andere provincies blijkt dat juist door een Energiecoach en een huiseigenaar met elkaar in contact te brengen er wel stappen worden gezet. In het najaar start daarom de Milieufederatie Limburg en CNME Maastricht & regio voor de gemeente Maastricht, Gulpen-Wittem en Vaals een opleiding tot Energiecoach.

Naar wie zijn ze op zoek?
Ze zoeken mensen

- met een technische opleiding op tenminste mbo-niveau, bij voorkeur op bouwkundig en/of installatietechnisch gebied of aantoonbare ervaring met klussen op dit werkterrein.
- met interesse in energiebesparing en duurzaamheid.
- die goed kunnen omgaan met mensen en kunnen inschatten welke behoeftes er leven.
- die geduldig zijn, inlevingsvermogen hebben en goed kunnen luisteren.
- die deel willen uitmaken van een team en begeleiding willen.

Wat krijg je ervoor terug?

Energiecoaches krijgen:
- een opleiding tot energiecoach op 2, 9 en 16 november (overdag) in Maastricht.
- een gestandaardiseerde adviesmethode.
- een vrijwilligersvergoeding.
- begeleiding.

Reageren?
Is dit iets voor jou? Stuur dan uiterlijk 2 oktober je motivatiebrief naar energiecoach@cnme.nl. Vervolgens vindt een eerste selectie plaats, waaronder een kennismakingsgesprek op 12 oktober. Vragen? Stel ze ook gerust via energiecoachcnmenl.

Over de energiecoach
De Energiecoach is een samenwerkingsproject van Milieufederatie Limburg, CNME Maastricht & regio en de gemeenten Maastricht, Gulpen-Wittem en Vaals. 

Deel deze pagina