Geslaagd opleveringsfeest

Publicatiedatum: 13-07-2017

143 woningen Caberg opgeleverd

Afgelopen vrijdag vierden wij samen met de bewoners en Bouwbedrijven Jongen de oplevering van het verduurzamingsproject Caberg Noord Oost. 

143 grondgebonden woningen in de omgeving P. Gaginistraat zijn in opdracht van Servatius door Bouwbedrijven Jongen veiliger, comfortabeler en energiezuiniger gemaakt. De woningen zijn voorzien van Politiekeurmerk, de gevels zijn gestraald, voegwerk is vernieuwd en er zijn nieuwe kozijnen aangebracht. De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van een nieuw dak. Sommige woningen hebben een nieuwe keuken, badkamer en/ of toilet. Een hele metamorfose. Dat mag gevierd worden!

Het totale project heeft ruim een jaar in beslag genomen. Er is enige vertraging ontstaan door o.a. het verblijf van een paar huismussen (Flora en Fauna wetgeving).

Voor veel bewoners was het project een hele impact. Zolders en kelders moesten worden leeggemaakt en opgeruimd in verband met de realisatie van resp. het nieuwe dak en vloerisolatie. Stof, lawaai en steeds werklui over de vloer. Het viel allemaal niet mee. 

Maar het project heeft een positieve bijdrage geleverd aan de onderlinge gemeenschapszin. Buren hielpen elkaar tijdens de opruimdagen, veel containers zijn gevuld en afgevoerd. 

In de afgelopen weken hebben de bewoners ervaren dat de woning een stuk koeler is. En dat sommige huishoudens de helft minder energiekosten hebben! Servatius en Jongen werden tijdens het opleveringsfeestje persoonlijk hiervoor door een bewoonster bedankt. Het is duidelijk dat de mensen tevreden zijn over het eindresultaat. Bij de eindenquête gaven ze een cijfer 8,3.

Daar doen we het voor!

Vrijdag hebben de bewoners genoten van een welverdiende barbecue. Voor de kinderen was er een ‘clown’ die met ballonnen dierenfiguren maakte. De volwassen werden ‘verrast’ met buutreedner Hub Stassen.  De foto’s spreken voor zich.

Een dank je wel voor de bewoners, de bewonerscommissie en Jongen!

Deel deze pagina