Dag van het Huren

Publicatiedatum: 12-10-2018

Servatius helpt huurders energie te besparen met SlimWonen App

Op zaterdag 13 oktober is de landelijke Dag van het Huren. Deze staat dit jaar in het teken van een duurzame relatie. Op deze speciale dag starten we met het aanbieden van de SlimWonen App aan een eerste groep van zo’n 1.200 huurders.   

Servatius helpt huurders met hun energiekosten!
De verwachting is dat de energiekosten de komende jaren verder stijgen. Niet alleen door eventuele hogere tarieven, maar juist door de kosten van de overgang van fossiele (zoals olie, gas en kolen) naar duurzame energie (zoals zon en wind). Deze kosten komen deels terug in de energierekening van onze huurders. Servatius wil haar huurders graag helpen om minder energie te gebruiken en geld te besparen op hun energierekening. We doen dit door nu en de komende jaren onze woningen te verduurzamen, zo’n 1.200 woningen in de komende 4 jaar. Daarnaast kan de huurder ook zélf bewuster omgaan met energie. De SlimWonen App helpt daarbij en maakt energie besparen: slimmer, makkelijker en leuker. De besparing kan wel oplopen tot 300 euro per jaar.

De SlimWonen App sluit aan op de gratis slimme meter
Om de SlimWonen App te kunnen gebruiken is wél een slimme meter nodig. De Rijksoverheid biedt alle 8 miljoen huishoudens een gratis slimme meter aan. De operatie wordt verzorgd door de netbeheerder Enexis. Deze landelijke operatie is in 2015 gestart en moet in 2020 zijn afgerond, anno 2018 is al aan bijna 6 miljoen huishoudens een slimme meter aangeboden

Om die nieuwe slimme meter echt te kunnen benutten heeft de huurder een aanvulling nodig in de vorm van een display of app. Servatius speelt hierop in door de SlimWonen App aan te bieden.

Er wordt gestart met zo’n 1.200 huurders aan wie een slimme meter al is aangeboden. De meeste huurders krijgen hun slimme meter vanaf zomer 2019. Zij kunnen vanaf dan de SlimWonen App installeren.

Wat kan de SlimWonen App?
De App geeft de huurder eindelijk inzicht hoeveel euro’s aan elektriciteit en gas hij per dag verbruikt. Bovendien kan de huurder zichzelf vergelijken met een ander huishouden, de eigen bespaardoel & bespaarscore bekijken, de voorschot-check doen, een ‘Wedstrijdje?’ spelen en nog veel meer. Kortom; de SlimWonen App brengt energie dichterbij en maakt energie besparen slimmer, makkelijker en leuker.

Deel deze pagina