Caberg 99 verduurzaamde woningen rijker

Publicatiedatum: 10-04-2018

woningen in Caberg weer klaar voor toekomst.

Maastricht –  Vandaag, 10 april, vieren we, samen met onze huurders, dat 99 woningen aan de Bazuinstraat, Prestantstraat en Celestastraat duurzaam zijn gerenoveerd. De (Maastrichtse) vlag kan letterlijk uit.

Energiezuinig, comfortabel en veilig thuis
Door maatregelen zoals dak- en gevelisolatie, HR++-glas en mechanische ventilatie zijn de woningen energiezuiniger en comfortabeler  gemaakt. De woningen hebben nu energielabel A. Goed voor de portemonnee van de huurder. Verder voldoen de woningen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen, door hang- en sluitwerk aan te pakken en verlichting te plaatsen aan de voor- en achterzijde van de woningen. Door zachtboardplafonds te bekleden met gipsplaten en rookmelders te plaatsen is het ook een brandveiliger thuis geworden. De gevels en entrees zijn aangepakt voor een nieuwe, eigentijdse uitstraling.  BAM Wonen was de aannemer voor dit project.

De vlag kan uit!
Om deze mijlpaal te markeren krijgen alle bewoners de Maastrichtse vlag uitgereikt, met de vraag om deze vandaag op te hangen. Verder vieren we dit mooie resultaat samen met een hapje en een drankje in de Wiemerink in Caberg.

Verduurzamen 1200 woningen
Servatius pakt de komende 4 jaar zo’n 1200 woningen aan. Voor dit jaar staat nog de start van 10 verduurzamingsprojecten op stapel van circa 600 woningen.

Deel deze pagina