Bewonerskrachten Mariaberg

Publicatiedatum: 15-03-2016

Op 16 maart gaan de Bewonerskrachten in Mariaberg van start.

Woensdag 9 maart was de feestelijke aftrap van het team Bewonerskrachten in Mariaberg. Dit team wordt gevormd door actieve huurders die hart hebben voor hun buurt. Het zijn vrijwilligers die zich inzetten om de leefbaarheid op een hoger plan te brengen, samen met andere bewoners en de professionals in de wijk.

Inhuldiging

Servatius vroeg in december via haar huurdersblad naar leden voor dit team. Bewoners die zich extra willen inzetten voor de buurt Mariaberg en die ideeën en wensen van medebewoners doorgeven aan Servatius. Ook  bespreken ze met bewoners hoe ze samen hun woonomgeving netjes kunnen houden. Naar aanleiding van de aanmeldingen is in deze wijk een enthousiast team van Bewonerskrachten samengesteld dat woensdag officieel ingehuldigd werd.  

Prettig wonen

Gekleed in zwarte bodywarmers lopen de Bewonerskrachten vanaf 16 maart regelmatig rondes door de buurt. Zij gaan in gesprek met buurtgenoten over zaken die stuk zijn in de gemeenschappelijke ruimte of goede ideeën voor het woongebouw of de buurt. Zij kunnen hun buren ook van tijd tot tijd benaderen om aan een bepaald project mee te werken. Zo werken zij, samen met hun medebewoners, aan een buurt waar het prettig wonen is.

Samenwerking

Servatius werkt voor dit project nauw samen met Stichting WijkAanpak, een ervaren organisatie die zich richt op het activeren van bewoners. Dit past bij de visie van Servatius om bewoners te activeren zich zelf verantwoordelijk te voelen voor hun woonomgeving. 

Foto Bewonerskrachten Mariaberg: v.l.n.r. Natascha Sleijpen, Olivier Slenter,  Jetje Bovens, John Duckers en Richard Sleijpen. Fotograaf: Jean-Pierre Geussens, Focuss 22.

 

Deel deze pagina