Bewoners-krachten

Publicatiedatum: 21-02-2017

nu ook actief in Limmel

Op maandag 20 februari was de feestelijke aftrap van het Bewonerskrachten team in Limmel. Dit team wordt gevormd door actieve bewoners die hart hebben voor hun buurt. Het zijn vrijwilligers die zich inzetten om de leefbaarheid op een hoger plan te brengen, samen met andere bewoners en de professionals in de wijk. De Bewonerskrachten in Limmel gaan als vijfde bewonersteam de samenwerking met woningstichting Servatius aan. In de wijken Caberg, Heugem, Mariaberg en Wittevrouwenveld zijn andere vrijwilligers al enige tijd actief als Bewonerskracht.

Inhuldiging
Servatius start met haar vijfde Bewonerskrachten team in Limmel. De afgelopen tijd heeft Servatius gezocht naar buurtbewoners in de Maastrichtse wijk Limmel die zich extra willen inzetten voor de buurt. Bewoners die ideeën en wensen van medebewoners doorgeven aan Servatius en die met bewoners bespreken hoe ze samen hun woonomgeving netjes kunnen houden. Naar aanleiding van de aanmeldingen is in Limmel een enthousiast team van Bewonerskrachten samengesteld dat op maandag 20 februari ingehuldigd werd.

Prettig wonen
Gekleed in hun zwarte bodywarmer zullen de Bewonerskrachten vanaf 22 februari regelmatig rondes lopen door de buurt en met buurtgenoten in gesprek gaan over zaken die stuk zijn in de gemeenschappelijke ruimte of goede ideeën voor het woongebouw of de buurt. Zij kunnen hun buren ook van tijd tot tijd benaderen om aan een bepaald project mee te werken. Zo werken zij, samen met hun medebewoners, aan een buurt waar het prettig wonen is.

Samenwerking
Servatius werkt voor dit project nauw samen met Stichting WijkAanpak, een ervaren organisatie die zich richt op het activeren van bewoners. Dit past bij de visie van Servatius om bewoners te activeren zich zelf verantwoordelijk te voelen voor hun woonomgeving. 

Deel deze pagina