Bewoners en medewerkers van Servatius slaan handen in elkaar!

Publicatiedatum: 23-06-2022

 

Twee bewoners van de Pierre Kerstenstraat en Voedingskanaalweg in Maastricht haalden via een enquête de wensen van hun buurtgenoten op en namen het initiatief om in gesprek met Servatius te gaan. De uitkomst van de enquête werd met een lekker bakje koffie bij één van de bewoners thuis besproken.

Om langer prettig zelfstandig te kunnen wonen, vroegen zij Servatius naar de mogelijkheden om een traplift in hun portiek aan te brengen. Na onderzoek en diverse afwegingen besloot Servatius via een huurverhoging en aanpassing van de servicekosten akkoord te gaan met het verzoek van de bewoners. Alle zes de bewoners waren laaiend enthousiast!

Ouderen moeten vanwege gericht overheidsbeleid (onder andere door extramuralisering) langer zelfstandig wonen. De grens van wie nog zelfstandig kan wonen wordt opgezocht. Dit kan onveilige situaties opleveren en eenzaamheid in de hand werken. Ouderen willen vaak in de straat/wijk blijven wonen waar ze nu wonen.

Servatius ziet het plaatsen van een traplift in een portiek als één van de interventies als efficiënte inzet van middelen om op de lange termijn de beschikbaarheid van ouderenwoningen te borgen. Ze ziet het als een innovatieve oplossing om ouderen langer zelfstandig te laten wonen.

Het plaatsen van de traplift is een pilot. Als dit succesvol blijkt, zou deze toepassing (traplift) naar behoefte eventueel in andere wooncomplexen kunnen worden toegepast als voorziening voor meerdere bewoners.

 

Samen doen brengt plezier en voldoening en een oplossing bedacht door de bewoners zelf!

 

Deel deze pagina