Renovatie 84 appartementen in Heugem afgerond

Publicatiedatum: 20-11-2014

In Heugem is de duurzame renovatie van 84 appartementen aan de Oosterweertlaan/Oosterweg deze maand succesvol afgerond. Servatius heeft dit project, samen met Bouwbedrijf BAM Woningbouw Zuid, gerealiseerd. In maart 2014 is het project gestart.

In Heugem is de duurzame renovatie van 84 appartementen aan de Oosterweertlaan/Oosterweg  deze maand succesvol afgerond. Servatius  heeft dit project, samen met  Bouwbedrijf BAM Woningbouw Zuid, gerealiseerd. In maart 2014 is het project gestart.               

Isolatie en ventilatie
Bij het verduurzamen van de woningen is veel aandacht besteed aan het isoleren van de woningen. Door een pakket aan energiebesparende maatregelen hebben de appartementen een labelsprong gemaakt van gemiddeld F naar gemiddeld A. Deze maatregelen maken de woningen energiezuinig. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee van de huurders. De huidige huurders betalen gemiddeld na renovatie 14 euro meer aan huur. Deze huurverhoging wordt gecompenseerd door de verwachte lagere energiekosten die zij moeten gaan betalen.

Woning en complex verfraaid
In de woningen zijn, bij de woningen waar dat nog niet gebeurd was, ook de keukens, badkamer en toilet vervangen en gemoderniseerd. Geisers zijn  vervangen door een  HR combi-ketel. De beeldbepalende balkons zijn vervangen door nieuwe architectonisch vormgegeven balkons. Deze balkons zijn breder geworden, zodat het gebruikscomfort aanzienlijk is verbeterd. Ook de entrees zijn vernieuwd en bestaan nu uit meer glas. Dit oogt mooier en draagt ook bij aan het veiligheidsgevoel. De entrees zijn voorzien van automatische deuropeners en er is een spreekluisterinstallatie met videosystemen aangebracht. Verder is het complex brandveiliger gemaakt door het toepassen van brandwerende deuren van de woningen en bergingsgangen. Rondom het complex is op verschillende plekken de omgeving aangepast door het verleggen van voetpaden en het pad naar de entrees.

Participatie 
De renovatie is in nauw overleg met de tijdelijke projectcommissie tot stand gekomen. De projectcommissie bestaat uit een afvaardiging van huurders uit de gerenoveerde complexen. Zij zijn bij het hele proces betrokken en namen ook deel aan de bouwvergaderingen. Hun advies en mening is  vaak meegenomen in de uiteindelijke uitvoering. Onder andere voor wat betreft kleurkeuze voor trappenhuizen en voordeuren, het uitbreiden van de entrees en het wijzigen van de draairichting bij het plaatsen van de nieuwe entrees.     

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden