87 gasloze woningen in Wittevrouwenveld

Publicatiedatum: 01-11-2018

Start bouw woningen Tillystraat e.o.

Op 1 november is het officiële startsein voor de bouw van 87 nieuwbouwwoningen aan de Tillystraat en omgeving. De woningen, waarvan 67 in de sociale huur en 20 woningen in de vrije sector, worden all electric, dus zonder gasaansluiting gebouwd. Eind 2019 worden ze opgeleverd aan de nieuwe bewoners.


Diversiteit aan woningen en bewoners
Met dit project willen we meer diversificatie in de woonwijk brengen. Dit doen we door een variëteit aan type woningen te bouwen voor diverse doelgroepen. Er zijn 75 eengezinswoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 29 appartementen voor senioren, 14 portieketage appartementen voor starters, 14 gelijkvloerse seniorenwoningen en 10 eengezinswoningen. Allen in de sociale huurklasse. Laudy Bouw en Ontwikkeling is de aannemer voor dit project. Mulleners Vastgoed uit Echt ontwikkelt en bouwt de 20 woningen in de vrije sector, waarvan de eerste 9 nu te koop staan.

Kluswoningen en verduurzaming
Naast de nieuwbouwwoningen zijn er nog andere ontwikkelingen gaande die Wittevrouwenveld een nieuws impuls geven. Zo gaan we 17 bestaande woningen in de Tillystraat die direct grenzen aan de nieuwbouwwoningen verkopen als kluswoning. De buitenkant wordt gerenoveerd, de koper heeft zelf de vrije hand om de woning aan de binnenkant op te knappen. In eerste instantie wordt gestart met de verkoop van 7 woningen Afhankelijk van de interesse voor de woningen bekijken we  wat we met de overige 10 woningen doen.

Daarnaast verduurzamen we zo’n 160 woningen in de wijk: 110 eengezinswoningen in de Burgemeestersbuurt en 51 woningen in de Frankenstraat en omgeving. De woningen worden veiliger, comfortabeler en energiezuiniger gemaakt. Na de renovatie hebben ze energielabel A waardoor de bewoners straks minder kwijt zijn aan energielasten.

Hergebruik sloopmateriaal
Ook de sloop staat in het teken van duurzaamheid. Een deel van het materiaal van de gesloopte woningen wordt gebruikt voor het maken van een Mariakapel op de lokale begraafplaats. Het beton is vermalen en wordt straks gebruikt in de nieuwbouw voor parkeerplekken en funderingen.

Deel deze pagina