86 woningen in St. Pieter gerenoveerd

Publicatiedatum: 10-07-2015

Renovatie Mergelweg afgerond.

Servatius realiseerde dit project samen met bouwbedrijf Van Wijnen. In augustus 2014 ging het project van start.   

Alle jaren ’30 woningen zijn aan de buitenzijde gerenoveerd. Van de 86 woningen zijn 24 woningen verkocht. Van de overige huurwoningen werd bij de bewoners die dat wenste ook de binnenzijde duurzaam verbeterd. De koopwoningen waren erg gewild door de ideale ligging nabij het groen en centrum van Maastricht en waren dan ook snel verkocht. 

Isolatie en ventilatie
Bij het verduurzamen van de woningen is veel aandacht besteed aan comfort en energiebesparing. De woningen kregen een compleet nieuw dak met isolatie, gevels werden gereinigd en geïmpregneerd, spouwen geïsoleerd en ramen voorzien van dubbel HR++ glas. Door deze maatregelen hebben de huurwoningen een labelsprong gemaakt van gemiddeld F naar minimaal B. Dit maakt de woningen energiezuinig. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee van de huurders.

Woning verfraaid en veiliger gemaakt
In de woningen zijn, bij de woningen waar dat nog niet gebeurd was, ook de keuken, badkamer en toilet vervangen en gemoderniseerd. Geisers zijn  vervangen door een  HR combi-ketel. De woningen zijn ook voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Participatie
De renovatie is in overleg met de tijdelijke projectcommissie tot stand gekomen. De projectcommissie bestaat uit een afvaardiging van huurders uit het gerenoveerde complex. Zij zijn bij het hele proces betrokken en namen ook deel aan de bouwvergaderingen. Hun advies en mening is vaak meegenomen in de uiteindelijke uitvoering.

Deel deze pagina