Inschrijven

Inschrijven

Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, dan schrijft u zich eerst in bij www.thuisinlimburg.nl. Thuis in Limburg is een website waar u het gezamenlijk woningaanbod van elf Limburgse woningcorporaties vindt. Als u bent ingeschreven, kunt u op vrijgekomen woningen reageren. 

Inkomensverklaring

Wanneer u wordt uitgenodigd voor een intakegesprek vragen wij u om een inkomensverklaring mee te nemen. Woningcorporaties zijn namelijk verplicht om bij elke (sociale) woningtoewijzing een inkomenstoets te doen.  Deze inkomensverklaring vraagt u eenvoudig en gratis op via de Belastingtelefoon: 0800-0543. Vergeet niet om ook een inkomensverklaring voor uw eventuele partner en/of huisgenoten aan te vragen. De Belastingdienst stuurt de verklaring binnen vijf werkdagen toe. 

Woningcorporaties moeten minimaal 80% van hun sociale huurwoningen, huur t/m €710,68 (peildatum 1 januari 2018), toewijzen aan mensen met een gezamenlijk belastbaar jaarinkomen van €36.798.

Huurtoeslag

Afhankelijk van uw inkomen en de huurprijs kunt u huurtoeslag aanvragen. Kijk voor informatie hierover op www.toeslagen.nl of bel de Belastingtelefoon: 0800-0543.