Hoe werkt vrije huur?

Naast sociale huurwoningen verhuurt Servatius ook woningen in het vrije huursegment.  Woningen in de vrije huur hebben een huurprijs van boven de €752,33 per maand (prijspeil januari 2021). Behalve een inkomenstoets (uw belastbaar jaarinkomen moet hoger zijn dan €40.024) gelden er geen andere voorwaarden.Servatius verhuurt en beheert zo'n 300 woningen in de vrije sector in Maastricht en Eijsden-Margraten.

De meeste vrijgekomen woningen worden toegewezen aan mensen die zich ingeschreven hebben. Daarom verschijnen ze meestal niet op onze website. 
Bekijk hier het actuele aanbod.

Interesse?

Via ons inschrijfformulier kunt u aangeven dat u interesse hebt om een woning in het vrije segment te huren. Via het formulier kunt u uw wensen kenbaar maken. 
U betaalt geen inschrijfkosten.

Hoe werkt vrije huur?

  • Behalve een inkomenstoets (uw belastbaar jaarinkomen moet hoger zijn dan €40.024) dient u ook een eventuele verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder te overleggen.
  • Alle inschrijvingen worden naar voorkeur wijk en huurprijs gecategoriseerd. Als er een woning vrijkomt, sturen we een mailing met het aanbod naar tien mensen uit de geselecteerde categorie. 
  • Als u een mailing met aanbod ontvangt, kunt u op de woning reageren. Hierbij gaat het niet om inschrijfduur, maar 'wie het eerst komt...'. Dus wees er snel bij als u interesse in de woning hebt!
  • Bent u de eerste die reageert? Dan nodigen we u uit voor een bezichtiging. Na de bezichtiging geeft u binnen 2 dagen aan of u interesse hebt in de woning.

Let op:  bij woningen in het hogere huursegment is geen huurtoeslag mogelijk.

Direct regelen

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden