Huur opzeggen

Als u uw huurcontract wilt beëindigen dan helpt Servatius u om uw vertrek zo soepel mogelijk te laten verlopen. De belangrijkste punten zetten we hier voor u op een rij.

  • U kunt uw huur elke willekeurige werkdag van de maand opzeggen, maar niet in het weekend of op een feestdag. 
  • Houd er rekening mee dat de opzegtermijn minimaal één maand bedraagt en maximaal drie maanden. 
  • Heeft u meerdere huurcontracten bij Servatius (bijvoorbeeld van een garage of bergruimte), dan moet u deze apart opzeggen.


Online uw huur opzeggen

U kunt uw huur opzeggen door het online opzeggingsformulier in te vullen en te verzenden. Om uw huuropzegging te kunnen verwerken ontvangen wij graag een scan of foto van uw (geldig) legitimatiebewijs. Na verzending van het formulier ontvangt u hiervan een kopie in uw mailbox. Servatius stuurt u een schriftelijke bevestiging per post. In de brief wordt de ontvangst van de opzegging en de datum van opzegging bevestigd. Ook staat hierin wanneer er iemand langskomt voor de voor- en eindopname. Zo worden misverstanden voorkomen.


Uw huuropzegging is definitief

Als u de huur heeft opgezegd, dan is dit definitief. De einddatum die u opgeeft staat vanaf dat moment vast en kan niet meer worden gewijzigd. Van Servatius krijgt u een schriftelijke bevestiging van uw opzegging. In deze brief vermelden wij ook de einddatum van uw huurovereenkomst.


Opzeggen huur bij overlijden

Bent u nabestaande en zegt u de huur op bij het overlijden van de huurder? Dan is het belangrijk dat u het volgende document met de huuropzegging meestuurt (bij online opzeggen kunt u een scan digitaal bijvoegen):

  • Uittreksel uit het overlijdensregister

Online formulier huur opzeggen bij overlijden. Dit formulier kunt u online invullen en verzenden.
Formulier huur opzeggen bij overlijden (pdf). Dit formulier kunt printen en invullen.

Gerelateerde items:

Folder verhuizen